Ilmanvaihtokoneet 121 MC Vallox

Keskisuuren asunnon hiljainen matalaenergiailmanvaihtokone

Kysy tuotteesta

Ladattavat tiedostot

Symboli Vallox
Yritys profiili: Valmistaja
Päämaja: FI
Yrityksen perustaminen: 1971
Liiketoiminta-alue: Koko maailma
Tuotteet: Ilmanvaihtokoneet, ilmanjakojärjestelmä, Huippuimurit
121 MC
Lisää tarjouskyselyyn
Tuotteen kuvaus

Ilmanvaihtokoneet 110 MV Vallox

Vallox 121 MC on A-energialuokan matalaenergiailmanvaihtokone, jonka voi asentaa ilman kanaviston muutostöitä vuosina 1983- 2004 myynnissä olleiden MUH Ilmava 100 ja MUH Ilmava 20 tilalle. Siksi se onkin ollut erittäin suosittu malli.

Vallox 121 MC -konetta voi ohjata joko Vallox Simple Control -kytkimellä (lisävaruste) PTXP MC-liesikuvusta (lisävaruste) tai PTXPA MC-liesikuvusta (lisävaruste).

Tuloilman lämpötilan säätö ja kesä/talvitoiminto
Asuntoon tulevan ilman lämpötilaa voidaan säätää noin +10°C...+30°C. Säätöalueen puoliväli on noin +20°C. Kun tuloilman lämpötilan säätö on kierretty OFF-asentoon, on jälkilämmitys pois käytöstä, eli ilmanvaihtokone on kesätoiminnossa. Koneessa on moottoroitu kesä/talvi-toiminto.
Koneen ollessa kesätoiminnossa lämmöntalteenottokenno ohitetaan, kun ulkoilman lämpötila on noussut yli +14°C. Kone alkaa ottaa lämpöä talteen, kun ulkolämpötila laskee alle +12°C. Kun tuloilman lämpötilan säätö on kierretty AUTO asentoon on kone automaattitoiminnossa. Tällöin jälkilämmityksen  asetusarvo  on  +17°C  ja  lämmöntalteenottokenno  ohitetaan  automaattisesti  ulkolämpötilojen mukaan kuten edellä on kerrottu. Kun kone ohittaa lämmöntalteenottokennon, eli on kesätoiminnossa, on jälkilämmitys pois käytöstä.


Takkakytkintoiminto
Koneeseen on mahdollista johdottaa ajastintoiminen kytkin, joka pysäyttää poistoilmapuhaltimen takan  lämmittämisen  ajaksi.  HUOM!  Poistoilmapuhaltimen  käynnistyessä  voi  tulipesän  veto huonontua!  Talvella  tämä  tilanne  saattaa  häiritä  koneen  talvitoimintoa.  Tilanne  palautuu normaaliksi jonkin ajan kuluttua takkakytkintoiminnon loputtua.


Ilmanvaihtokoneen talvitoiminto
Tehtaalla on asetettu raja-arvo lämmöntalteenottokennon jäätymiselle. Kun tämä raja-arvo ylittyy, ilmanvaihtokone alkaa sulattaa lämmöntalteenottokennoa. Sulattaminen tapahtuu tuloilmapuhallin pysäyttämällä. Normaalin  sulatusjakson  kestoaika  vaihtelee  15-45min  riippuen  siitä,  kuinka  paljon  jäätä  lämmöntalteenottokennoon on kertynyt ja mikä on poistoilmavirran suuruus. Koneessa  on  kaksi  erilaista  vaihtoehtoa  talvitoiminnolle.  Toinen  vaihtoehto  on  tarkoitettu  hyvin  kosteisiin olosuhteisiin (esim. uimahalli) ja toinen normaaliin huoneisto- ja omakotitalokäyttöön. Tehdasasetuksena on normaali asunto- ja omakotitalo talvitoiminto.


Tulo- ja poistoilmavirran suhteen säätö
Tätä   ominaisuutta   saatetaan   tarvita,   kun   säädetään   ilmavirtoja   venttiileistä   asennuksen  yhteydessä.  Tähän  säätöön  käyttäjän  ei  tarvitse,  eikä  tule  koskea  venttiilien  säädön  jälkeen.  Potentiometristä voidaan tarvittaessa pienentää joko tulo- tai poistoilmavirtaa. Potentiometrin  ollessa  noin  puolivälissä  ei  tulo-  eikä  poistoilmavirtaa  ole  pienennetty.  Kun potentiometriä   kierretään   vastapäivään,   pienenee   tulopuolen   ilmavirta   ja   kierrettäessä myötäpäivään, pienenee poistopuolen ilmavirta.


Huoltomuistutin
Kone  muistuttaa  huollon  tarpeesta  puolen  vuoden  välein,  jos  koneeseen  on  johdotettu  merkkivalo (ei vakiovaruste) vikatietoreleen liittimiin. Tällöin merkkivalo vilkkuu sekunnin välein. Huoltomuistutin kuittaantuu, kun ilmanvaihtokoneen ovi avataan. Katso huolto-ohjeesta tarvittavat koneen huoltotoimenpiteet.

 

Ilmanvaihtokoneet 110 MV Vallox tekniset tuotetiedot

Enimmäisasuinpinta-ala m² 160
Lämmöntalteenoton vuosihyötysuhdeluokka A
Vuosihyötysuhde 71 %
Ominaissähköteholuokka B
Ominaisenergiankulutus (SEC) kylmässä ilmastossa A+
Ominaisenergiankulutus (SEC) keskimääräisessä ilmastossa B
Ominaissähköteho (SFP) 1,1 kW/(m3/s)
Maksimi poistoilmavirta 98 s/l, 100 Pa
Maksimi tuloilmavirta 96 s/l, 100 Pa
Lähdöt 6 x 125 mm
Mitat 600 mm x 540 mm x 618 mm
Paino pakkauksen kanssa 60 kg
Sähköliitäntä 230 V, 50 Hz, 5,7 A (pistotulppa)
Ulkoiset ohjaustavat 0-10 VDC
Poistoilmapuhaltimen teho 0,117 kW 0,9 A EC
Tuloilmapuhaltimen teho 0,117 kW 0,9 A EC
Lämmöntalteenottokenno Ristivastavirta
Lämmöntalteenoton ohitus Automaattinen
Etulämmitys -
Jälkilämmitys Sähkö, 900 W
Lisälämmitys -
Tyyppinumero 3561
Suodattimet, Tuloilma G4 + G7
Suodattimet, Poistoilma G4
Suodatinpakkaus nro 21Kysy tuotteesta
Mikä on aeroventic?
 • Mikä on aeroventic?

  Aeroventic on HVACR-alan kansainvälinen erikoisratkaisu. Se on suunniteltu luomaan sekä valmistajille että jakelijoille madollisuuden esitellä liiketoimintansa ja tuotteidensa arvon kaikkialla maailmassa. Yksi järjestelmä, joka mahdollistaa maailmanlaajuisten ulottuvuuden.

 • Yrityksen käyntikortti

  Kasvata yrityksesi arvoa esittelemällä kilpailuetusi.

  Aseta käytettäväksi tuoteluettelot, valintaohjelmat ja liiketoimintasi avaintiedot.

 • Tuotteiden virtuaaliesittely

  Se on erinomainen paikka kaikkien tuotteiden esittelyyn ilman vaivannäköä. Jokainen tuote varustettu valinnalla ”Lisää kyselyyn” asiakkaiden toiminnan helpottamiseksi. Asiakas lähettää kyselyn suoraan Sinulle.

 • Ajankohtaista, Tietokanava

  Aeroventic on periaatteessa vastine offline-markkinoille, jossa esittelet yrityksesi ja tuotteesi, jakelet luettelot, solmit kontakteja ja pidät huolta yrityksesi näkyvyydestä alalla.

Mitä hyötyä saat meiltä?
Kumppanit
Mitä hyötyä saat meiltä?