5 heinä 2017 | Aeroventic
4.3

Danfoss myönsi Tampereen teknillisen yliopiston teekkareille Tommi Reinikalle ja Roni Luhtalalle 10 000 euron arvoisen Engineering Tomorrow -palkinnon.

Danfossin Engineering Tomorrow -tunnustuspalkinto on suunnattu lahjakkaille insinööritieteiden opiskelijoille, jotka opintojensa kautta ovat luoneet uusia työskentelytapoja Danfossin kasvuteemojen eli älykkäiden kaupunkien, energiatehokkuuden ja sähköverkkojen optimoinnin parissa.

Tämän toista kertaa jaettavan, 10 000 euron arvoisen stipendin myöntää Danfossin pääomistajiin kuuluva Bitten ja Mads Clausenin säätiö. Mads Clausen oli Danfossin perustaja. Stipendin tarkoituksena on rohkaista ja tukea tulevaisuuden insinöörejä.

Tänä vuonna stipendin saajaksi oli ehdolla yhdeksän projektia kolmesta yliopistosta: Etelä-Tanskan yliopistosta, Aalborgin yliopistosta ja Tampereen teknillisestä yliopistosta.

Vuoden 2017 Engineering Tomorrow -tunnustuspalkinto myönnettiin Tampereen teknillisestä yliopistosta äskettäin diplomi-insinööreiksi valmistuneille Tommi Reinikalle (kotoisin Tampereelta) ja Roni Luhtalalle (kotoisin Isostakyröstä) heidän aurinkovoimalaprojektistaan, joka koski toimilaitteiden ja sähköverkon välistä sähköistä värähtelyilmiötä eli harmonista resonanssia. Sähköverkon ja siihen liitettävän, aurinkovoimalassa käytettävän vaihtosuuntaajan ominaisuuksien yhteensopimattomuus aiheuttaa värähtelyilmiön, mikä heikentää sähkön laatua merkittävästi. Projektissaan he kehittivät tekniikoita, joilla pystytään tunnistamaan ja välttämään tästä ilmiöstä johtuvia ongelmatilanteita. Sähköisten ominaisuuksien tarkan mallintamisen perusteella voidaan arvioida sähköverkon vakautta ja kehittää vaihtosuuntaajaan säätömekanismia, jolla tämä saadaan sopeutumaan automaattisesti sähköverkon olosuhteisiin.

Kaksikko on ylpeä saamastaan tunnustuksesta: – Tämä on mahtavaa. Voitto tuli meille täytenä yllätyksenä emmekä osanneet odottaa sitä lainkaan. On kuitenkin hyvä tietää, että akateemisen maailman ulkopuolella huomataan ja arvostetaan tehtyä tutkimusta, sanoo Tommi Reinikka. Roni Luhtala lisää, että harmonisista värähtelyistä johtuvien ongelmien tutkiminen ja niiden välttäminen on tällä hetkellä kuuma aihe teollisuudessa. He molemmat jatkavat tohtorinkoulutusohjelmassa opintojaan aiheen parissa yhtenä tiiminä.

Engineering Tomorrow -tunnustuspalkinto

Engineering Tomorrow -tunnustuspalkinto perustettiin viime vuonna – tuolloin palkintosumma oli 50 000 Tanskan kruunua. Ensimmäiset palkinnonsaajat olivat Etelä-Tanskan yliopiston ohjelmistotekniikan opiskelijat Almir Mehanovic ja Emil Rømer, jotka projektissaan käyttivät tilastollisia menetelmiä ja koneoppimista rakennusten energiankulutuksen ymmärtämiseksi ja hallitsemiseksi.

Mikä on aeroventic?
 • Mikä on aeroventic?

  Aeroventic on HVACR-alan kansainvälinen erikoisratkaisu. Se on suunniteltu luomaan sekä valmistajille että jakelijoille madollisuuden esitellä liiketoimintansa ja tuotteidensa arvon kaikkialla maailmassa. Yksi järjestelmä, joka mahdollistaa maailmanlaajuisten ulottuvuuden.

 • Yrityksen käyntikortti

  Kasvata yrityksesi arvoa esittelemällä kilpailuetusi.

  Aseta käytettäväksi tuoteluettelot, valintaohjelmat ja liiketoimintasi avaintiedot.

 • Tuotteiden virtuaaliesittely

  Se on erinomainen paikka kaikkien tuotteiden esittelyyn ilman vaivannäköä. Jokainen tuote varustettu valinnalla ”Lisää kyselyyn” asiakkaiden toiminnan helpottamiseksi. Asiakas lähettää kyselyn suoraan Sinulle.

 • Ajankohtaista, Tietokanava

  Aeroventic on periaatteessa vastine offline-markkinoille, jossa esittelet yrityksesi ja tuotteesi, jakelet luettelot, solmit kontakteja ja pidät huolta yrityksesi näkyvyydestä alalla.

Mitä hyötyä saat meiltä?
Kumppanit
Mitä hyötyä saat meiltä?