7 kesä 2018 | Aeroventic
EROT SÄTEILYPANEELIEN JA LÄPIREI’ITETTYJEN KONVEKTORIPANEELIEN TOIMINNASSA

Markkinoille on tullut pääosin säteilylämmönsiirtoon perustuvien paneelien rinnalle niin sanottuja konvektoripaneeleja, jossa lämmönsiirto perustuu pitkälti konvektioon säteilyn sijaan. Seuraavaksi esittelemme lyhyesti eroja säteilypaneelin ja konvektoripaneelin toiminnassa.

Säteilypaneelin menestys perustuu vedottomuuteen, pölyttömyyteen ja muihin säteilylämmönsiirron hyötyihin. Lisäksi uuden sukupolven grafiittisäteilypaneelin ylivoimainen lämmönsiirtoteho tarjoaa toteutuksen kustannustehokkaasti.

Konvektoripaneelista saatu teho tulee pääosin konvektiona, mutta läpirei’itys rakenteesta johtuen ilman liike ja pölynkierto lisääntyvät, ja näin säteilyn hyödyt pienenevät merkittävästi. Lisäksi konvektoripaneelia ei voida käyttää lämmityksessä, koska läpirei’itykset tehostavat konvektiota ylöspäin eli ”väärään suuntaan”.

Itse asiassa säteilypaneelit ja konvektoripaneelit ovat kaksi täysin eri tuotetta. Suunniteltaessa kohteita edellä mainitut seikat on tärkeä ottaa huomioon, jotta asiakas saa tavoittelemansa sisäilmahyödyt ja toimialamme sitä kautta kannattavaa liiketoimintaa.

Tuotekehitys on erittäin tarpeellista ja kannatettavaa, kunhan pidetään mielessä säteilyn teoria.


Kunnioittavasti, 
Mika Komulainen, DI, Toimitusjohtaja 
HC-Engineering Oy
Mikä on aeroventic?
 • Mikä on aeroventic?

  Aeroventic on HVACR-alan kansainvälinen erikoisratkaisu. Se on suunniteltu luomaan sekä valmistajille että jakelijoille madollisuuden esitellä liiketoimintansa ja tuotteidensa arvon kaikkialla maailmassa. Yksi järjestelmä, joka mahdollistaa maailmanlaajuisten ulottuvuuden.

 • Yrityksen käyntikortti

  Kasvata yrityksesi arvoa esittelemällä kilpailuetusi.

  Aseta käytettäväksi tuoteluettelot, valintaohjelmat ja liiketoimintasi avaintiedot.

 • Tuotteiden virtuaaliesittely

  Se on erinomainen paikka kaikkien tuotteiden esittelyyn ilman vaivannäköä. Jokainen tuote varustettu valinnalla ”Lisää kyselyyn” asiakkaiden toiminnan helpottamiseksi. Asiakas lähettää kyselyn suoraan Sinulle.

 • Ajankohtaista, Tietokanava

  Aeroventic on periaatteessa vastine offline-markkinoille, jossa esittelet yrityksesi ja tuotteesi, jakelet luettelot, solmit kontakteja ja pidät huolta yrityksesi näkyvyydestä alalla.

Mitä hyötyä saat meiltä?
Kumppanit
Mitä hyötyä saat meiltä?