15 helmi 2018 | Aeroventic
4.5
Euroopan kulttuuriympäristöpäivät juhlistavat tarinan voimaa

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien avajaisjuhlaa vietettiin 7.2. Helsingissä. Tänä vuonna päiviä juhlitaan teemalla ”Tunne perintösi, jaa tarinasi”. Kulttuuriympäristöpäivien pääajankohta on syyskuun alussa.

Vuonna 2018 aihetta juhlaan on enemmänkin, sillä perinteisten kulttuuriympäristöpäivien rinnalla koko EU:ssa vietetään kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta.

”Me ihmiset teemme kulttuurin ja tätä perintöä meidän täytyy pitää yllä”, sanoi Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistossa pidetyssä juhlatilaisuudessa puhunut asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Kertomalla omia kokemuksiaan kulttuuriperinnön suojelusta kotiseudullaan Saimaalla ministeri Tiilikainen kannusti kaikkia olemaan aktiivisia ja hyödyntämään juuriaan ja oman alueen tarinoita.

Oman alueensa kekseliäitä tarinankertoja ovat myös Keravanjoen koulun kansainvälisyysluokan 7D oppilaat, joille ministeri luovutti tilaisuudessa nuorten Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun voittopalkinnon. Nuorten tekemä video keravalaisesta kivisillasta oli hieno esimerkki siitä, kuinka kulttuuri- ja luonnonympäristö kietoutuvat toisiinsa. Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu leviää tänä vuonna myös maailmalle, kun Suomessa kehitettyyn konseptiin perustuva Heritage Makers Storytelling Experience järjestetään eri puolilla Eurooppaa.

Kulttuuriympäristöpäivien avajaisjuhlassa kuultiin myös dosentti Mika Tervosen vaikuttava puheenvuoro, joka herätti miettimään, mitä pidämme suomalaisena ja mikä saa meidät ajattelemaan, että Suomi olisi kulttuurisesti yhtenäinen maa. Esimerkiksi eteläamerikkalainen ruokakasvi peruna tuli meille saksalaisten peltiseppien mukana ja yleistyi meillä vasta 1700-luvulla. Kainuulaisen tervateollisuuden puolestaan mahdollisti britti-imperiumin laivanrakennustarpeet.

”Suomi on aina ollut liikkuva, monien kulttuurien maa ja vuosisatojen ajan tiiviisti kytkeytynyt verkottuneeseen ihmiskunnan historiaan. Suomella on katkeamaton etnisen ja uskonnollisen monimuotoisuuden, sekä muuttoliikkeen historia. Olemme myös kielellisesti monimuotoisia: rannikolla on puhuttu ruotsia, itärajalla inkerin ja karjalan murteita, Lapissa eri saamelaiskieliä ja meänkieltä”, Tervonen sanoi.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien pääajankohta on 3.–9.9.2018

© Kuva: Laura Rautjoki, ympäristöhallinnon kuvapankki

Mikä on aeroventic?
 • Mikä on aeroventic?

  Aeroventic on HVACR-alan kansainvälinen erikoisratkaisu. Se on suunniteltu luomaan sekä valmistajille että jakelijoille madollisuuden esitellä liiketoimintansa ja tuotteidensa arvon kaikkialla maailmassa. Yksi järjestelmä, joka mahdollistaa maailmanlaajuisten ulottuvuuden.

 • Yrityksen käyntikortti

  Kasvata yrityksesi arvoa esittelemällä kilpailuetusi.

  Aseta käytettäväksi tuoteluettelot, valintaohjelmat ja liiketoimintasi avaintiedot.

 • Tuotteiden virtuaaliesittely

  Se on erinomainen paikka kaikkien tuotteiden esittelyyn ilman vaivannäköä. Jokainen tuote varustettu valinnalla ”Lisää kyselyyn” asiakkaiden toiminnan helpottamiseksi. Asiakas lähettää kyselyn suoraan Sinulle.

 • Ajankohtaista, Tietokanava

  Aeroventic on periaatteessa vastine offline-markkinoille, jossa esittelet yrityksesi ja tuotteesi, jakelet luettelot, solmit kontakteja ja pidät huolta yrityksesi näkyvyydestä alalla.

Mitä hyötyä saat meiltä?
Kumppanit
Mitä hyötyä saat meiltä?