17 marras 2017 | Aeroventic
5.0
Kojalta huipputason tieteellinen julkaisu

Kojan tuotekehitysinsinöörin ja tohtorikoulutettavan Turo Välikankaan sekä Aalborgin yliopiston tutkimusryhmän yhteistyön tuloksena on syntynyt huipputason artikkeli, joka julkaistaan International Journal of Heat & Mass Transfer-julkaisussa tulevan vuoden maaliskuussa.

Kojan tuotekehitysinsinööri ja tohtorikoulutettava Turo Välikangas opiskelee Teollisuuden tohtorikoulussa Tampereen Teknillisessä yliopistossa professori Miikka Dal Mason tutkimusryhmässä ja vietti kevään 2017 tutkijavaihdossa Aalborgin yliopiston energiateknologian laitoksella Tanskassa. Aalborgin tutkimusryhmällä on pitkä historia putkilamellilämmönsiirtimien tutkimuksessa ja se tarjosikin Välikankaalle hedelmällisen ympäristön syventyä lämmönsiirtimen lämmönsiirtoteknisiin ominaisuuksiin. Yhteistyön tuloksena syntyi huipputason artikkeli, joka julkaistaan International Journal of Heat & Mass Transfer -julkaisussa tulevan vuoden maaliskuussa. Kyseinen lehti edustaa oman tieteen- ja tutkimusalansa korkeinta mahdollista tasoa, JUFO3. Artikkelin voi lukea ilmaiseksi tammikuun loppuun asti Elsevierin ScienceDirect-sivustolla

Artikkelissa Välikangas ja tutkimusryhmä selvittivät virtausohjainten vaikutusta kalanruoto-lamelligeometrian lämmönsiirtoteknisiin ominaisuuksiin virtauslaskennan avulla: 

– Alkuperäinen idea artikkeliin syntyi noin vuosi sitten haastatellessani Bengt Sundenia Lundin yliopistossa Ruotsissa. Keskustelimme Sundenin tutkimusryhmän tekemästä artikkelista, jossa vertaillaan erilaisia virtausohjaimia ja niiden vaikutusta putkilamellilämmönsiirtimen virtausteknisiin ominaisuuksiin. Päätimme Aalborgin ryhmän kanssa soveltaa Sundenin ryhmän tuloksia ja sijoittaa ohjaimet siten, että niiden valmistaminen olisi helpompaa, mutta kuitenkin niin, että niiden positiivinen vaikutus lämmönsiirtimen lämmönsiirtoteknisiin ominaisuuksiin säilyisi mahdollisimman hyvänä.

Kojalta huipputason tieteellinen julkaisu - 1- Kuva: Virtausohjaimen avulla saadaan lisättyä lämmönsiirtimen lämmönsiirtopinta-alaa.

Tämä on jo toinen julkaisu, joka tullaan lisäämään osaksi Välikankaan putkilamellilämmönsiirtimien kehitystä käsittelevää väitöskirjaa. Väitöskirjan tuloksia tullaan tulevaisuudessa hyödyntämään Kojan tuotekehityksessä ja uusia lamelligeometrioita tullaan mittaamaan sekä testaamaan Kojan uudessa tuotekehityskeskuksessa.

Lue lisää Välikankaan aiemmasta julkaisusta »

Mikä on aeroventic?
 • Mikä on aeroventic?

  Aeroventic on HVACR-alan kansainvälinen erikoisratkaisu. Se on suunniteltu luomaan sekä valmistajille että jakelijoille madollisuuden esitellä liiketoimintansa ja tuotteidensa arvon kaikkialla maailmassa. Yksi järjestelmä, joka mahdollistaa maailmanlaajuisten ulottuvuuden.

 • Yrityksen käyntikortti

  Kasvata yrityksesi arvoa esittelemällä kilpailuetusi.

  Aseta käytettäväksi tuoteluettelot, valintaohjelmat ja liiketoimintasi avaintiedot.

 • Tuotteiden virtuaaliesittely

  Se on erinomainen paikka kaikkien tuotteiden esittelyyn ilman vaivannäköä. Jokainen tuote varustettu valinnalla ”Lisää kyselyyn” asiakkaiden toiminnan helpottamiseksi. Asiakas lähettää kyselyn suoraan Sinulle.

 • Ajankohtaista, Tietokanava

  Aeroventic on periaatteessa vastine offline-markkinoille, jossa esittelet yrityksesi ja tuotteesi, jakelet luettelot, solmit kontakteja ja pidät huolta yrityksesi näkyvyydestä alalla.

Mitä hyötyä saat meiltä?
Kumppanit
Mitä hyötyä saat meiltä?