4 kesä 2018 | Aeroventic
TAVOITTEENA ON TAATA HYVÄT TYÖSKENTELYOLOSUHTEET TILAAN KUIN TILAAN

itula.fi

Medisiina D -rakennus on lääketieteen moderni työ- ja oppimisympäristö Turun Kupittaan alueella. Suomen Yliopistokiinteistöjen omistamassa kiinteistössä tulevat toimimaan muun muassa Turun yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri. ItuGraf -kattosäteilyjärjestelmä tuo tiloihin miellyttävän tasaisen lämmityksen ja jäähdytyksen ilman vedon tunnetta.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) omistaa ja kehittää yliopistojen käytössä olevia kiinteistöjä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Toiminta alkoi vuonna 2010.

– Meillä on iso rooli kampusten kehittämisessä. Elävöitämme kampusten toimintaa ja pyrimme tuottamaan kiinteistöihin vähän jotain muutakin kuin vain yliopiston toimintaa. Olemme aktiivinen toimija ja tarjoamme alustan kampuksien kehittymiselle, kertoo Suomen Yliopistokiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Kimmo Mäkelä.

Lääketieteen synergiarakennus 

Medisiina D -rakennus valmistui Turun Kupittaan alueelle keväällä 2018. Rakennuksessa on noin 26 000 bruttoneliötä ja yhteensä 10 kerrosta, joista toiminnallisia on 8. Muutto käynnistyi toukokuussa ja syksyllä tiloissa aloittavat toimintansa muun muassa Turun yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri.  

Medisiina D tulee olemaan lääketieteen opetus-, tutkimus- ja diagnostiikkarakennus, Mäkelä kiteyttää.

Yhteisen toiminta-alustan luomisella mahdollistetaan se, että eri osapuolet ja tilojen käyttäjät pystyvät tiiviiseen yhteistyöhön ja löytämään synergiaa sekä hyötyjä, Mäkelä jatkaa.

 TAVOITTEENA ON TAATA HYVÄT TYÖSKENTELYOLOSUHTEET TILAAN KUIN TILAAN - 1

Miellyttävät olosuhteet kaikkiin tiloihin 

Suuri, päivittäin reilua 2000 ihmistä palveleva kiinteistö asettaa talotekniikalle lähtökohtaisesti suuret vaatimukset. Tilojen lämmityksestä ja jäähdytyksestä vastaamaan on valittu Itulan kotimainen ItuGraf-järjestelmä. ItuGraf-kattosäteilyjärjestelmä täyttää rakennukselle asetetut sisäilmatavoitteet. Järjestelmällä halutaan varmistaa käyttäjille miellyttävät olosuhteet tilassa kuin tilassa.  

Tällaisten kattosäteilyjärjestelmien avulla saamme tasaisen lämmityksen ja jäähdytyksen sekä vedottomuuden. Sen takia olemme Medisiina D:ssä tällaiseen suunnitteluratkaisuun päätyneet, Mäkelä kertoo.

Toimistotiloissa pitää olla hyvät työskentelyolosuhteet. Laboratoriotiloissa lämpötilat saattavat puolestaan vaihdella paljonkin, joten tilakohtainen säädettävyys ja toiminnallisuus ovat tärkeitä,Mäkelä painottaa.

 TAVOITTEENA ON TAATA HYVÄT TYÖSKENTELYOLOSUHTEET TILAAN KUIN TILAAN - 2

Huoltovapaa ja kustannustehokas ratkaisu 

Energiatehokkaat ratkaisut ovat Suomen Yliopistokiinteistöille tärkeitä. Kattosäteilyyn perustuvat ratkaisut on Mäkelän mukaan todettu energiatehokkaiksi. Tärkeänä Mäkelä pitää sitä, että järjestelmä reagoi olosuhdevaatimuksiin nopeasti ja lämmitystä voidaan säätää tilakohtaisesti.  

- Tavoitteena on taata hyvät työskentelyolosuhteet tilaan kuin tilaan. Järjestelmä on käsitykseni mukaan myös huoltovapaa ja sitä kautta kustannustehokas näin kiinteistön omistajan näkökulmasta,Mäkelä toteaa.

– Toimittaja on toimittanut meille sellaiset tuotteet kuin on sovittu. Homma on siis niin sanotusti toiminut. Uskomme ja luotamme siihen, että järjestelmä toimii käytön aikanakin niin kuin on luvattu, eli luo rakennukseen miellyttävät sisäolosuhteet, Mäkelä summaa.

TAVOITTEENA ON TAATA HYVÄT TYÖSKENTELYOLOSUHTEET TILAAN KUIN TILAAN - 3

Asiantuntijamme palveluksessasi 

Asiantuntijamme kertovat mielellään lisää ItuGraf -kattosäteilypaneelien toiminnasta. Saat meihin yhteyden helposti ja nopeasti jättämällä soittopyynnön tai täyttämällä alla olevan lomakkeen. Erilaisia esitteitä ja teknisiä tietoja pääset katsomaan lataamalla materiaalipaketin. 

Mikä on aeroventic?
 • Mikä on aeroventic?

  Aeroventic on HVACR-alan kansainvälinen erikoisratkaisu. Se on suunniteltu luomaan sekä valmistajille että jakelijoille madollisuuden esitellä liiketoimintansa ja tuotteidensa arvon kaikkialla maailmassa. Yksi järjestelmä, joka mahdollistaa maailmanlaajuisten ulottuvuuden.

 • Yrityksen käyntikortti

  Kasvata yrityksesi arvoa esittelemällä kilpailuetusi.

  Aseta käytettäväksi tuoteluettelot, valintaohjelmat ja liiketoimintasi avaintiedot.

 • Tuotteiden virtuaaliesittely

  Se on erinomainen paikka kaikkien tuotteiden esittelyyn ilman vaivannäköä. Jokainen tuote varustettu valinnalla ”Lisää kyselyyn” asiakkaiden toiminnan helpottamiseksi. Asiakas lähettää kyselyn suoraan Sinulle.

 • Ajankohtaista, Tietokanava

  Aeroventic on periaatteessa vastine offline-markkinoille, jossa esittelet yrityksesi ja tuotteesi, jakelet luettelot, solmit kontakteja ja pidät huolta yrityksesi näkyvyydestä alalla.

Mitä hyötyä saat meiltä?
Kumppanit
Mitä hyötyä saat meiltä?