17 marras 2017 | Aeroventic
4.5
Varman pääkonttorin katolle 215 aurinkopaneelia – aurinkosähköä jo noin kahdeksan omakotitalon verran

Työeläkeyhtiö Varman pääkonttorin kahdelle katolle asennettiin syyskuussa yhteensä 215 aurinkopaneelia. Aurinkosähköjärjestelmä on jatkoa Caverionin ja Varman yhteistyölle uusiutuvan energian parissa. Viime vuonna Caverion toimitti aurinkosähköjärjestelmät myös Varman kahteen muuhun kiinteistöön.

”Aurinkosähkö on meille taloudellisesti järkevä ja samalla ympäristöystävällinen investointi. Varman pääkonttorin aurinkovoimala koostuu SolarEdgen älykkäästä sähköjärjestelmästä, jossa energiantuotto on perinteisiä järjestelmiä parempi. Älykkäät aurinkosähköjärjestelmät sallivat tuotannon optimoinnin: jokainen paneeli muodostaa oman tuotantoyksikön. Jos esimerkiksi osa paneeleista jää varjoon, toimivat muut silti täydellä teholla. Paneelikohtainen tuotonseuranta on helppoa ja järjestelmän ylläpito tehokasta”, kertoo Varman toimitilajohtaja Toni Pekonen.

Salmisaareen asennetut paneelit tuottavat sähköä vuodessa noin kolmen sähkölämmitteisen omakotitalon verran. Paras energiantuotto saavutetaan huhti-elokuun aikana kirkkaalla mutta viileällä kelillä.

”Aurinkosähköjärjestelmien kehittyessä aurinkosähköstä on tullut taloudellisesti kannattava uusiutuvan energian lähde. Etsimme yhdessä asiakkaiden kanssa kuhunkin kohteeseen sopivat ratkaisut. Haluamme auttaa asiakkaitamme saavuttamaan tavoitteet hiilijalanjäljen pienentämiseksi”, sanoo Caverion Suomen liiketoimintajohtaja Heikki Rostila.

Aurinkosähköä jo noin kahdeksan omakotitalon verran

Varman pääkonttorin katolle rakennettu aurinkosähköjärjestelmä on osa Varman tavoitetta keventää kiinteistöjen hiilijalanjälkeä 15 % vuoteen 2020 mennessä.

Varman kahdessa kiinteistössä Helsingissä on jo Caverionin suunnittelemat ja toteuttamat aurinkosähköjärjestelmät. Vuonna 2016 Lauttasaaren toimistokiinteistön katolle asennettiin 197 aurinkopaneelia sisältävä järjestelmä ja Ruoholahden toimistotalon katolle 128 aurinkopaneelin järjestelmä. Pääkonttorin ja aiemmin asennettujen aurinkosähköjärjestelmien yhteenlaskettu sähköntuotto vastaa vuosittain noin kahdeksan sähkölämmitteisen omakotitalon kulutusta.

Caverion toimittaa Varmalle älykkään SolarEdge-aurinkosähköjärjestelmän myös Tornion Rajalla-ostoskeskukseen.

 

Aurinkopaneelit asennettiin Varman pääkonttorin katolle. Kuvassa Caverionin Janne Kunnela (vas.) ja Miika Susi (oik.). Kuva: Varma

Mikä on aeroventic?
 • Mikä on aeroventic?

  Aeroventic on HVACR-alan kansainvälinen erikoisratkaisu. Se on suunniteltu luomaan sekä valmistajille että jakelijoille madollisuuden esitellä liiketoimintansa ja tuotteidensa arvon kaikkialla maailmassa. Yksi järjestelmä, joka mahdollistaa maailmanlaajuisten ulottuvuuden.

 • Yrityksen käyntikortti

  Kasvata yrityksesi arvoa esittelemällä kilpailuetusi.

  Aseta käytettäväksi tuoteluettelot, valintaohjelmat ja liiketoimintasi avaintiedot.

 • Tuotteiden virtuaaliesittely

  Se on erinomainen paikka kaikkien tuotteiden esittelyyn ilman vaivannäköä. Jokainen tuote varustettu valinnalla ”Lisää kyselyyn” asiakkaiden toiminnan helpottamiseksi. Asiakas lähettää kyselyn suoraan Sinulle.

 • Ajankohtaista, Tietokanava

  Aeroventic on periaatteessa vastine offline-markkinoille, jossa esittelet yrityksesi ja tuotteesi, jakelet luettelot, solmit kontakteja ja pidät huolta yrityksesi näkyvyydestä alalla.

Mitä hyötyä saat meiltä?
Kumppanit
Mitä hyötyä saat meiltä?