8 helmi 2018 | Aeroventic
4.5
Ympäristöministeriö haastoi valtioneuvoston kanslian seuraamaan ministeriöiden ympäristövaikutuksia

Ympäristöministeriö on tehnyt aloitteen valtioneuvoston kanslialle, että se ryhtyy keräämään ja julkistamaan vertailutietoa ministeriöiden keskeisistä ympäristötunnusluvuista eli energian, paperin ja veden kulutuksesta, jätemääristä sekä matkustamisesta.

Suomi on maailman kärkeä kestävässä kehityksessä poliittisessa päätöksenteossa. Ympäristöministeriön aloitteen mukaan myös ministeriöiden toiminnan tulee olla kestävän kehityksen mukaista.

Kestävän kehityksen periaatteet on kytketty muun muassa hallituksen vuosikertomukseen sekä budjetti-, talous- ja tulossuunnitteluun. Nyt on aika siirtää kestävän kehityksen näkökulma nykyistä paremmin myös ministeriöiden toimintaan. Valtionhallinnon ympäristösuorituskykyä on tärkeää seurata, jotta sitä voitaisiin myös ohjata.

Ympäristöministeriö on ainoa ministeriö, jolla on käytössä ympäristöjärjestelmä, WWF:n Green Office. Ympäristötavoitteiden asettamisen ja seuraamisen ansiosta esimerkiksi paperinkulutus on laskenut neljänneksen ja sähkönkulutus lähes 30 prosenttia ympäristöministeriössä vuosina 2012-2016.

Tietoa ympäristöministeriön käyttämästä ympäristöjärjestelmästä:

 

Mikä on aeroventic?
 • Mikä on aeroventic?

  Aeroventic on HVACR-alan kansainvälinen erikoisratkaisu. Se on suunniteltu luomaan sekä valmistajille että jakelijoille madollisuuden esitellä liiketoimintansa ja tuotteidensa arvon kaikkialla maailmassa. Yksi järjestelmä, joka mahdollistaa maailmanlaajuisten ulottuvuuden.

 • Yrityksen käyntikortti

  Kasvata yrityksesi arvoa esittelemällä kilpailuetusi.

  Aseta käytettäväksi tuoteluettelot, valintaohjelmat ja liiketoimintasi avaintiedot.

 • Tuotteiden virtuaaliesittely

  Se on erinomainen paikka kaikkien tuotteiden esittelyyn ilman vaivannäköä. Jokainen tuote varustettu valinnalla ”Lisää kyselyyn” asiakkaiden toiminnan helpottamiseksi. Asiakas lähettää kyselyn suoraan Sinulle.

 • Ajankohtaista, Tietokanava

  Aeroventic on periaatteessa vastine offline-markkinoille, jossa esittelet yrityksesi ja tuotteesi, jakelet luettelot, solmit kontakteja ja pidät huolta yrityksesi näkyvyydestä alalla.

Mitä hyötyä saat meiltä?
Kumppanit
Mitä hyötyä saat meiltä?